U bent hier

Alle blogs

Vaste Bloggers:
Jolynn
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Julian
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Sylvia
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Gastbloggers (info hier):
Jesper

Maleise Bonte Waaierstaart

afbeelding van Jolynn

Vakantie in Thailand

10 dagen Thailand, niets geplanned en al helemaal niet kunnen kijken wat er aan vogels zit, of er gidsen zijn, en ik heb zelfs geen veldgids!
Mijn man doet een cursus paramotoren, en ik probeer tussendoor wat vogeltjes op de foto te zetten..
De eerste dag in ons hotel hoor ik alle vogels al druk zingen! Belooft genoeg dus.. En de eerste foto is van deze prachtige man Olive-Backed Sunbird:


Staalborsthoningzuiger (Cinnyris jugularis).


Waar je oren niet omheen kunnen, zijn de Asian Koel/Indische Koël (Eudynamys scolopaceus). Die hoor je de hele dag door naar elkaar roepen! Vaak moeilijk te vinden, maar aan geluid goed te herkennen. Beide man (hierboven) en vrouw (hieronder) op de foto kunnen zetten.


Een Malaysian Pied Fantail/Maleise Bonte Waaierstaart (Rhipidura javanica, boven) lijkt in 1 van de bosjes zijn favoriete plekje te hebben, en de Indian Rollers/Indische Scharrelaars (Coracias benghalensis) geven elke ochtend een show. Ze vliegen hoog in de lucht om vervolgens in een duikvlucht pijlsnel omlaag te schieten. En ze zitten graag boven op dode palmbomen:


Vanaf de ontbijt tafel lukt het om deze prachtige Scarlet-Backed Flowerpecker/Roodrughoningvogel (Dicaeum cruentatum, mannetje) op de foto te krijgen, wat een kleine snelle beestjes zijn dit!! Ze maken een grappig geluidje wat zo klinkt: http://www.xeno-canto.org/sounds/uploaded/RNVWOVLEUN/scarlet-backedflowe...

Het vrouwtje.

Andere vaste gasten zijn de zebraduifjes (Geopelia striata, zie dat de pootjes ook gestreept zijn!), Common Myna, Streak-Eared Bulbul, en een flycatcher.. Welke precies moet ik nog zien te achterhalen. Best lastig zonder boekje!

afbeelding van Julian

Vogels tellen met de profs

Op uitnodiging van medewerkers van het informatiecentrum bij het Sanam Bin Reservoir gisteren zijn we vandaag mee geweest met een vogeltelling door het gebied. Een unieke ervaring!


Indische Gaper (Anastomus oscitans, bovenaan), Indische Dwergaalscholver (Microcarbo niger, hierboven), Indische Nimmerzat (Mycteria leucocephala, hieronder) en Indische Slangenhalsvogel (Anhinga melanogaster, daaronder) in Thailand. Ik vermoed dat deze Nederlandse namen aan de de Hollandse activiteit op "onze" voormalige kolonie, Nederlands Indië, toe te schrijven zijn. Ze zullen daar voor het eerst een naampje hebben gekregen zonder dat er rekening werd gehouden met een potentieel veel ruimer verspreidingsgebied.


Indische Slangenhalsvogels. Tja, met zo'n hals is dat dan wel weer toepasselijk.


Painted Jezebel (Delias hyparete) rustend tussen de bladeren. Wat 'n kleuren!


Blij toen we deze Amoerkwikstaart (Motacilla alba leucopsis) tegenkwamen op een drassig veldje met onder andere Steltkluten.


Een bedreigde schildpadsoort. Malayan Snail-eating Turtle (Malayemys subtrijuga); deze worden helaas gegeten.


In het toiletgebouwtje wonen Tokay Gecko's (Gekko gecko); dit is een jong diertje. Deze hagedissen roepen 's nachts met een buitenaards klinkend geluid "TOE-Kee...TOE-Kee...TO-Kee...TOE-Kee...", en dat verklaart hun Engelse naam "Tokay Gecko".


Pila ampullacea, een enorme slak.


Maleise Bonte Waaierstaart (Rhipidura javanica).


Later die dag waren we getuige van het naar beneden halen van een bijennest waar de Dwerghoningbijen (Apis florea) nog omheen kropen terwijl ons aangeboden werd de superverse honing te proeven. Ik ben niet dol op honing maar een klein likje "moest" gewoon.

Abonneren op RSS - Maleise Bonte Waaierstaart