U bent hier

Alle blogs

Vaste Bloggers:
Jolynn | Julian | Sylvia
Gastbloggers (info hier):
Jesper

Holenduif

afbeelding van Julian

Holenduif


Holenduif (Columba oenas) aan de Hofsteeweg (omgeving Engelandsche Bosch, Hardenberg). Daar stapten twee exemplaren rond tussen de aanwezige Kieviten en Kokmeeuwen.
Exacte locatie op Waarneming.nl.

afbeelding van Sylvia

Meer Groningen, meer beter


Een Grote Bonte Specht (Dendrocopos major) vlakbij mij huis in een boom in het Roege bos. Als de specht zich omdraait kan ik zien dat het een vrouwtje is, omdat ze geen rood rechthoekje op het achterhoofd heeft. Ze is helemaal blij en ijverig aan het hakken (Waarneming).


Ik fiets verder door de Held in Groningen langs een klein kanaaltje, er zwemmen heel veel Meerkoeten en ook een paar Smienten (Anas penelope). Dit is het mannetje, de foto is niet helemaal scherp maar ik vond hem toch wel mooi met het blauwe water en het rode hoofdje van de Smient (Waarneming).


Een héél eind verder fiets ik nog tussen de weilanden door, de zon schijnt, maar het is wel koud. Op een veldje zie ik een paar Witte Kwikstaarten, weer een nieuwe voor de provincielijst! Even later zie ik een hele grote groep Grauwe Ganzen en ook een paar Grote Canadese (Branta canadensis) er vlakbij. Dit is volgens mij de eerste foto van mij van deze algemene soort (Waarneming).


Deze Grote Zilverreiger (Ardea alba) bleef zo mooi stil staan tussen het riet dat ik hem wel op de foto moest zetten. Wat een verleider (Waarneming)!


En dan sluit ik graag af met deze Holenduif (Columba oenas), een soort die ik nog maar één keer eerder in Groningen tegenkwam. Een erg leuke soort die er een stuk liever (en slimmer) uitziet dan een Houtduif (Waarneming).

afbeelding van Julian

Engbertsdijksvenen


Holenduif (Columba oenas).


Rietgors (Emberiza schoeniclus).


Klapekster (Lanius excubitor) bij het heideveld aan de Noordkant van het gebied.

afbeelding van Julian

Het is groen en 't zit op het gras...Vrouwtje Groene Specht - Landgoed Brinkgreven. Vrouwelijk vanwege de volledig zwarte baardstreep; bij mannetjes is deze rood gevuld (met donkere rand).
European green woodpecker (Picus viridis), adult female.


Holenduif op dezelfde locatie. Op het veld ook 15 eksters en een jonge Grote Bonte Specht in de bomen (jonge exemplaren hebben veel rood bovenop de kop).
Stock Dove (Columba oenas).


Putter bij de Douwelerkolk. Verder hier o.a.: tientallen Boerenzwaluwen, wat rondvliegende Visdiefjes, zingende Grasmus, Zanglijster, Tjiftjaf, Kleine Karekiet, Zwartkop, Brandganzen met jongen.
European Goldfinch (Carduelis carduelis).

afbeelding van Julian

Meer spelen met camera (Deventer)


Holenduif.
Stock Dove (Columba oenas).


Het verzamelen van insecten(larven) in een bundeltje is een goede indicatie voor het aanwezig zijn van een nest met jongen bij lijstersoorten (Mannetje merel hier).
This adult male Common Blackbird (Turdus merula) is collecting food for their chicks (can tell by the way it's bundling the catch).


Houtduif.
Common Wood Pigeon (Columba palumbus).


Nog een Scholekster (zie 16 juni; nu een stuk dichterbij).
Eurasian Oystercatcher (Haematopus ostralegus).

Abonneren op RSS - Holenduif