U bent hier

Alle blogs

Vaste Bloggers:
Jolynn
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Julian
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Sylvia
Blog | Profiel | Videos
Tuinlijst |
Gastbloggers (info hier):
Jesper

Indische Scharrelaar

afbeelding van Jolynn

Vakantie in Thailand

10 dagen Thailand, niets geplanned en al helemaal niet kunnen kijken wat er aan vogels zit, of er gidsen zijn, en ik heb zelfs geen veldgids!
Mijn man doet een cursus paramotoren, en ik probeer tussendoor wat vogeltjes op de foto te zetten..
De eerste dag in ons hotel hoor ik alle vogels al druk zingen! Belooft genoeg dus.. En de eerste foto is van deze prachtige man Olive-Backed Sunbird:


Staalborsthoningzuiger (Cinnyris jugularis).


Waar je oren niet omheen kunnen, zijn de Asian Koel/Indische Koël (Eudynamys scolopaceus). Die hoor je de hele dag door naar elkaar roepen! Vaak moeilijk te vinden, maar aan geluid goed te herkennen. Beide man (hierboven) en vrouw (hieronder) op de foto kunnen zetten.


Een Malaysian Pied Fantail/Maleise Bonte Waaierstaart (Rhipidura javanica, boven) lijkt in 1 van de bosjes zijn favoriete plekje te hebben, en de Indian Rollers/Indische Scharrelaars (Coracias benghalensis) geven elke ochtend een show. Ze vliegen hoog in de lucht om vervolgens in een duikvlucht pijlsnel omlaag te schieten. En ze zitten graag boven op dode palmbomen:


Vanaf de ontbijt tafel lukt het om deze prachtige Scarlet-Backed Flowerpecker/Roodrughoningvogel (Dicaeum cruentatum, mannetje) op de foto te krijgen, wat een kleine snelle beestjes zijn dit!! Ze maken een grappig geluidje wat zo klinkt: http://www.xeno-canto.org/sounds/uploaded/RNVWOVLEUN/scarlet-backedflowe...

Het vrouwtje.

Andere vaste gasten zijn de zebraduifjes (Geopelia striata, zie dat de pootjes ook gestreept zijn!), Common Myna, Streak-Eared Bulbul, en een flycatcher.. Welke precies moet ik nog zien te achterhalen. Best lastig zonder boekje!

afbeelding van Julian

Laatste dag


Vogelen vanuit huis. Parelhalstortel (Spilopelia chinensis tigrina, foto hierboven) en Grote Maina (Acridotheres grandis, foto hieronder).


Onderweg naar het Queen Sirikit Park zagen we 'n Gewoon Grasgeeltje (Eurema hecabe) en in het park zelf andere insectensoorten als de Oostelijke vuurlibel en Catochrysops strabo, een dagvlinder (foto hieronder).


Oostelijke vuurlibel (Crocothemis servilia). De verwante "Westelijke" Vuurlibel (Crocothemis erythraea) is in Nederland te vinden.

Vogels in het Queen Sirikit Park:


Eksterspreeuw (Gracupica contra).


Chinese Ralreiger (Ardeola bacchus).


Indische Scharrelaar (Coracias benghalensis).


Dikbekkraai (Corvus macrorhynchos).


Kopersmid (Psilopogon haemacephalus).


Toepaja's zoals de Belangers Toepaja (Tupaia belangeri) lijken op eekhoorns maar vormen een eigen zoogdierorde. Een alternatieve benaming voor Toepaja's (die overigens specifiek in Zuidoost-Azië leven) is "Boomspitsmuizen".


De indrukwekkende Watervaranen (Varanus salvator) bevolken de watergebieden van Bangkok en ook de bekende Schuttersvis (Toxotes chatareus) leeft in de stad.


Het zijn niet alleen nachtvlinders die 's nachts op licht afkomen. Deze Common Baron (Euthalia aconthea), behorende tot de Nymphalidae (aurelia's), bewijst dat weer.

De reis is voorbij. Welterusten! Smile

afbeelding van Julian

Vogels


Prachtig vogeltje dat regelmatig te zien was: Dayallijster (Copsychus saularis).


Eveneens in de categorie "zwartwit" hoort de Zwartkraagspreeuw (Gracupica nigricollis).


Indische Scharrelaar (Coracias benghalensis affinis). De derde scharrelaarsoort die ik in het wild zie na de Blauwbuikscharrelaar en Sahelscharrelaar in Gambia.


Naast behoorlijk wat vogelsoorten met "Indische" in de Nederlandse soortnaam zijn er een aantal Chinezen in Thailand. Chinese Spoorkoekoek (Centropus sinensis, boven) en Chinese Ralreiger (Ardeola bacchus, onder).

Abonneren op RSS - Indische Scharrelaar